29 junio 2013

“ El periodisme és un mal ofici, i jo us aconsello que, una vegada n’hàgiu tret el suc, us en sortiu. Però el periodismo és útil perquè força a veure les coses directament i a descriure-les d’una manera clara i senzilla. Us haureu d’acontentar amb el que us donaran, que será ben poca cosa. Potser no podreu ni pagar la dispesa. Però no hi ha més remei…”

Josep Pla. El quadern gris

DIARIO DE UN OCIOSO
Sábado, 06 de junio de 2013

Verbena de San Joan en la terraza de Mariona, semana laboral corta pero intensa y día de hospital. Todo parece haber ido bien.

Por el camino he leído “Albert Serra (la novel·la, no el cineasta)” de Albert Forns. Deslumbrante, nueva, fresca, divertida… la prosa de Albert Forns me atrapó desde la primera página y no me soltó. Albert Serra… es un viaje al interior de las obsesiones de Albert Forns en forma de gamberrada literaria. Warhol, Barceló, Robert Walser muerto en la nieve, Barceló, Dalí, Menorca, Andergraun, La Documenta de Kassel, Hitler, Xisca de gardi, poesía en el Horiginal,  Vila-Matas, Banyoles Goethe i Albert Serra… sobretodo, Albert Serra.


Lo dicho, deslumbrante. Ahora vuelvo a “El quadern gris” de Pla. Ha sido un buen paréntesis.

No hay comentarios: